Saturday, 13 April 2013

Første treningsuka / 4.-7. april

Yr og gal og med sykkel vel plassert i heimen  innså jeg det helt innlysende. Sykkeltøy! Jeg visste jeg et sted hadde en sykkelbukse gjemt og glemt blant spinningklær fra forgangen æra, og etter å ha gravd meg langt nok ned i treningstøyskuffen så fant jeg en sørgelig unnskyldning av ei bukse. Med padding - ihverfall over mesteparten av det ønskede området... Her måtte det shoppes! Full retur til Sport1 og fikk meg lang sykkelbukse (type herremodell - null damemodeller inne, har du hørt?!?) med skikkelig "pute" mellom beina og vindtett stoff foran på lår. Smart gitt, for her er det kaldt! Tvers over veien på G-Sport fikk jeg tak i en lett vindtett jakke-sak hvor man kan ta av armene til våren/sommeren. "Et must" ifølge ekspeditøren. Selvfølgelig... Joggeskoene som har stått til pynt siden anskaffelsen i New York ifjor vår ble tatt ned fra hylla, og med hjelm fra XXL - type hvitt fartsvidunder (du trenger en aerodynamisk modell som sitter godt på hodet for å  minske luftmotstanden...ja sikkert...) - så var jeg klar!

Prestasjon

Torsdag 4.4
Som tidligere nevnt, hjem fra butikken - en 9 kilometers pine av en trøtur midt i rushtrafikken og med null egnet sykkeltøy. Dongeribukse + nytt, smalt og knallhardt sete var en killeråpning. Jeg klarte knapt å gå resten av kvelden.
9km/flat vei/sol og lite vind - Oppsummert: Fryktelig!

Fredag 5.4
Trilletur på mye mindre trafikkert vei, rundt Bjørheimsvannet. Asfalt hele runden. Heller lettere flatt, men med en kraftig bakke i slutten. Oppover. Selvfølgelig. Jeg kom meg 1/4 opp bakken før jeg måtte stige av og rusle resten. Det får være grenser. Samboen var heldigvis solidarisk... (taktisk smart, spør du meg). Rumpa var vond og sår etter gårsdagens dongeri-debut. Hva var det å vente?
15,6km/flatt'ish med bakke/sol og lite vind - Oppsummert: Ikke så verst til tross for at rumpa stod i brann de siste 5km...

Søndag 7.4
Søndagsturene blir aldri som før... Vi la ut med friskt mot ut via Varland, over Heggheim, Rv14 og hjem.  Det fine med søndagsturer på landet er imidlertid biltomme veier! Helt herlig! Kunne trille ved siden av hverandre, og idag kunne jeg faktisk prate litt og ikke bare stønne til svar... Vi hadde ca. 360 høydermeters forskjell på turen, og jeg klarte meg med kun å gå halvparten av den drøyeste bakken. DET var en prestasjon! (...som satt i rumpa flere dager etterpå, men - no pain: no gain!)
17,9km/flatt-bakkete/sol og lite vind - Oppsummert: Hmm! Ikke helt verst - dette kan faktisk bli gøy.


Behovet for sykkelbriller og ei bukse og en vindtett jakke til har allerede meldt seg... Man må jo ha skifteklær! Shopping er jeg imidlertid godt trent i, så nettbutikker i Norge som spesialiserer seg på sykkeltøy ble scannet. Birk Sport hadde fantastisk bra tilbud på superlett vindjakke og sykkelbriller med flere utskiftbare glass. Tilbud er en fin ting, og jeg fikk meg 1 stk knallgul/sort vindjakke og sexy røde sykkelbriller for under 400,-. Ikke verst! Nå må bare pakken komme fram...


Konklusjon første uka

Antall sykkelturer: 3
Totalt antall km: 42,5
Vær: fantastisk bra, sol og opphold, lite vind men kaldt 3-9 grader...
Fornøydhetsgrad 1-10: 10+ ... jeg ER jo kommet igang!!! :o)


,

2 comments:

 1. Oppsummert som skulle du drevet treningsblogg hele livet. Bare ikke skriv hver dag for da rekker jeg ikke å følge med.
  (skal du på kafe med line noengang kan slik rumpetrening komme godt med -)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Her blir det nok ukentlig oppdatering vil jeg tro. Så mye er det nok ikke å skrive hjem om :o) Når det gjelder rumpe... Jeg har vel aldri vært så observant på den delen av kroppen før! Full fyr og muskelverk. Som en venninne av meg sa etter hun rotet seg bort i en personlig trener med fokus på spinningtrening: "Nå går jeg over til Pampers så slipper jeg å sette meg ned når jeg skal på do..." Når det gjelder kafé-tur med Oslo's flotteste rumpe så kan jeg herved bekrefte følgende - usett: Jeg har garantert størst! HAHA :D

   Delete