Tuesday, 27 August 2013

Dag 1 - På hjul i den slovenske fjellheimen

Så var vi omsider på ferie! Slovenia og 250km sykkelferie i den heller kuperte slovenske fjellheimen står for tur og vi er lynklare! Turen vi har kastet oss på selges fra Helia Travel Agency og kostet oss den nette sum av (ca) 4500,- norske kroner/person. Da er B&B, frakt av bagasje fra sted til sted og full info-pakke inkludert. Fantastisk bra opplegg! Det er bare littegranne kaldt her ... 18-19 grader idag, MEN - vi koker ihvertfall ikke over. Egentlig perfekt sykkelvær!

Idag started turen i Bled - og starten var nokså forsiktig. Vi ble faktisk fraktet opp på fjellet med bil med sykler og det hele. Her skal vi ikke skremmes første dagen ihvertfall... :o) Turen gikk oppe på fjellplatået Pokljuka ca 12 km før vi begynte på bakkene nedover mot Bohinj dalen som er rosinen i pølsa i Triglav nasjonalpark. Oppe på platået var det flott og flatt, og da vi plutselig befant oss midt i en gruppe på 50-60 elite langrennsløpere på rulleski så ble det en smule absurd et øyeblikk. Vi fulgte etter dem til et gedigent sportssenter der oppi fjellheimen og fikk med oss både rulleskiskyting og treningsrunder. Stilig!

Fra platået begynte det å gå nedover etterhvert. Vi trodde vi hadde syklet bakker før, men disse tok jammen kaka! Heldigvis var det nedoverbakke-varianten... Snakker meg om å ha krampe inni hendene etter nedstigningen. Det var litt av en tur! Veien snirklet seg gjennom små landsbyer som så ut til å ha blitt værende på 1800-tallet både når det gjaldt bygninger, gårdsdrift og klesdrakter... Det var som å hoppe 200 år bakover i tid. Fantastisk! Etter å ha kommet oss over fjellet, fått lunchet oss i en av de gamle landsbyene i fjellskråningen og endt opp nede på andre siden så havnet vi i Ribcev Laz med det nydelige vannet Lake Bohinj. Det ble en sykkeltur langs vannkanten også før vi gav oss for dagen og kom oss på hotellet for å dusje.

Hotel Bohinj viste seg å være et pent 4-stjerners hotell oppe på en høyde like over Lake Bohinj. Her var det full service med sykler og kofferter. Dette har de gjort før. Vi syklet kun ca 40 km idag, men vi er jammen trøtte nok. Både av sykkelturen, alle inntrykkene og den gode maten! En halvliter pils koster kun den nette sum av 17 kroner, så her må jeg passe meg. Skal tross alt sykle 56 km imorgen.. Humm..

Noen bilder fra dagens etappe kommer her - og nå er det dags for senga! Opplading til morgendagen. Den kan bli tung...

Fra toppen av Pokljuka-platået før vi starter på nedturen

Kirken i Ribcev Laz, mellom Lake Bohinj og Hotel Bohinj


Hotel Bohinj

Her tas det bilder av fisk, må vite. Proppfullt med ørret, og fluefiskeren stakkar, han hadde kun kamera... :o)

Flotte Lake Bohinj

.

2 comments:

 1. Herlig!
  Og livsfarlig!
  , for hva skjer hvis du faller av sykkelvogna og begir deg de firestjerners halvliterne i vold, sykler de fra deg da, både mannen og følge?
  Eller er det lagt inn drikkedager?, (hviledager)

  Fantastiske bilder, når jeg blir sprek(ere) skal jeg også overtale den bedre halvdelen til noe slikt, men kanskje helst til fots, å sykle 50km dagen er jeg ikke i stand til, men noe ala, 10km og ei flaske med rom - i 2 uker burde gå. Håper du koser deg glugg ihjel og at rompa holder.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Åneidu, her er intet hvilehjem! Straffen får man ta selv om det fylles noe mye på tanken, så det ble med .. tanken. Det holdt med 2 øl, kan du si. Heldigvis så har vi ikke følge, dette er en såkalt selfguided tur hvor man får utdelt kart og veiforklarende tekst og så finner man frem selv i det tempoet som passer best. Eneste pekepinn er at vi får vite om dagens etappe er beregnet som et heldags- eller halvdagsstrekk. Og så blir vi gjort oppmerksom på om det er mye, moderat eller liten høydestigning. Idag (onsdag) var den absolutt bratteste dagen. Det kjennes i rumpa ja - det kan du trygt si..

   Det er flott for fotturer også her, så 10 km til dagen og ei flaske med rom burde fungere strålende. Så kan du jo joooodle i kor med de lokale heltene på fjelltoppene i det fjerne. Dette er back to basic så snart man forlater sivilisasjonen. Fascinerende! Jeg koser meg mer enn jeg trodde mulig, og sålenge rumpa holdt idag oppover bakkene så er jeg reddet. Imorgen er det halve distansen (kun rett over 3 mil) og flatt! (...ish...)

   Delete