Tuesday, 7 May 2013

Sykkelritt? Not!

For ei uke forrige uke var! Januar returnerte med rett over null grader, kuling i kastene og striregn. Det vi ikke fikk av nedbør i mars kom på noen få dager... 1,5 meter nysnø i fjellet i mai - jadda, her er're vår!? Som betyr, at Landsbyrittet ble erstattet med fyring i peisen, bardunering av sommerbilen min og alt løsøre inn i garasjen.

En ekte vestlending er...
...en som aldri pakker bort vinterklær...

Mai startet nemlig SLIK:

Røldal Skisenter - I mangel av sykkelvær i lavlandet....


Igår fikk jeg imidlertid sykkelen ut igjen, og det var HERLIG! Svarte skyer og langt fra sola, men vi kom da på hjul en liten tur. 15,8km og nært 20km/t i snitt rundt Bjørheimsvannet og over fjellet. Strålende fornøyde!

OG

Sykkeltur til sensommeren er herved bestilt, så nå er det bare å trene seg opp! Turen går til Slovenia på Eurobonus-poeng. 8 dagers rundtur, ca 25 mil og Pearls of Slovenia med tanke på landskap skal utforskes. Mer info om tur og opplegg senere - men turen starter her i Bled, et vakkert sted som tar deg 100 år tilbake i tid. Dette blir en interessant tur! (...sa hun som garanterte at det ALDRI kom til å bli sykkeltur i en ferie..)Nå - styrketrening av armer!!! = bære stein... Bor man på vestlandet så bor man på vestlandet. Steingjerde here I come...


.

7 comments:

 1. Godt å lese om andre som utsetter ting pga været, for jeg regner med at det med dette ikke er slutt på sykkelritt for godt? Bare en liten utsettelse, right?

  Slik ferie har jeg også fantasert om men så er det ikke å komme unna at jeg rett og slett er for lat. Så beundrende applaus fra meg. Kjempefin måte å sightse på og i teorien mye bedre ferie enn restaurantvarianten.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det vil nå vise seg om det er bedre ferie enn restaurantvarianten da... Jeg har ikke reist på sykkelferie tidligere, så jeg har jo ingen anelse hvordan det er å sykle 3-5 mil hver dag.. Men - nuh skal det også testes :) OG det var kun en utsettelse med rittet. Vi har allerede blinket oss ut flere ritt som kan være interesante å være med på. Lørdag var nemlig deprimerende grå og windy... og med et stort frafall totalt på deltakerfronten.. Ikke bare oss, med andre ord.. Her er det 17 grader og sol idag, så imorgen blir det langtuuuuur på sykkel. Vi satser på at været holder :D

   Delete
  2. Snakket med en fyr igår som skulle på sykkelferie der man var innkvartert på samme sted under hele oppholdet men dro ut på forskjellige turer hver dag. Hørtes litt mer avslappende ut, da kan man jo hoppe over en dag eller to - eller 3.

   (Ingen mosjon her i verden - har vært syk siden Sentrumsløpet og ergo ingen trimmings på snart 2 uker. Hoster opp innvoller bare jeg tenker på det.)

   Delete
  3. Oi... Ikke helt restituert etter en gruffen vinter, forstår jeg :( God bedring!
   I etterpåklokskapens lys - igjen - så ser jeg jo at det kanskje var noe overilt å bestille en tur hvor man MÅ sykle hver dag... Men then again, da må jeg jo! Som trøstepremie så har samboen lovet meg en tur til varmere strøk uten sykkel, hvor han har planer om å vifte med fluefiskestanga = meg vannrett på en solseng. Jeg får tenke belønning dersom dagene blir någet slitsomme for rumpa, hehe... Han vet hva han gjør - her må det nemlig lirking til for å holde sykkelmotet mitt oppe. So far gjør han en god jobb:)

   Delete
 2. Jeg syklet ut i dag, det var oppholdsvær og jeg så for meg en tur på nærmere to timer - men etter en stund øste regnet ned (burde jeg forutsett det? Vestlending...) og ettersom jeg ikke var kledd for denslags var det best å snu. Ble nesten femti minutter da :)

  Min mann har lenge snakket om sykkelferie, noe jeg bestemt har avvist: ferie = hvile. Men å sykle i et slikt landskap må være vidunderlig! Gleder meg til å høre om turen!

  Ps: skal vise dette til husbonden :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yeyyhh... Da er vi flere på hjul! Blås i om det "kun" ble 50 minutter! Min første tur var på 25... og det holdt den dagen :) Vi hadde samme opplevelse her i forgårs. 26km here we come! Etter 5km begynte det selvfølgelig å regne - når vi hadde en 250meters stigning/bakke/jækla fjell foran oss. Trø trø og trø sittende i oppoverbakke. Det gikk, med litt "irritasjonsventilasjon" underveis. Stolte etterpå da! Det er nesten belønning god nok :)
   Ja turen ser vi virkelig framt til. Når jeg får rotet meg til og samlet litt info så skal jeg legge det inn her i bloggen. Det ser virkelig ut som en flott tur (til tross for arbeidet..)

   Delete
  2. Ja, jeg pleier vanligvis ikke sykle lengre enn det, men himmelfartsdagen har vi hatt som tradisjon å ha en lang tur. Jaja, får ta det igjen en annen gang :)

   Delete